[ natrag ] [ Sažetak ] [ Obavijest o autorskim pravima ] [ Sadržaj ] [ dalje ]

Instaliranje Debian GNU/Linuxa 2.1 za SPARC arhitekturu - Glava 9
Tehničke informacije o boot-floppies


9.1 Izvorni kod

Paket boot-floppies sadrži sav izvorni kod i dokumentaciju instalacijskih disketa.


9.2 Izgrađivanje lokalizirane instalacije

  1. Instalirajte paket boot-floppies.
  2. Uđite u direktorij /usr/src/boot-floppies.
  3. Editirajte Makefile i promijenite ``LINGUA=C'' u ``LINGUA=hr''. Također promijenite vrijednost varijable archive u stazu do vaše Debian arhive (tj. montiranog CD-ROM-a).
  4. Pokrenite make.
  5. Upravo ste izgradili hrvatsku Rescue disketu (resc*.bin) i root datotečni sustav (root.bin). (Osnovni sustav -- base -- je jedinstven za sve jezike.)


9.3 Rescue disketa

Rescue disketa ima Ext2 datotečni sustav (ili FAT datotečni sustav, ovisno o vašoj arhitekturi) i morali biste joj moći pristupiti iz svega što može montirati EXT2 odnosno FAT diskove. Linux kernel je smješten u datoteci linux. Datoteka root.bin je gzipom sažeta snimka 1.4 MB Minix odnosno EXT2 datotečnog sustava koja će se učitati u RAM disk i koristiti kao root datotečni sustav.


9.4 Zamjenjivanje kernela na Rescue disketi

Ako budete morali zamijeniti kernel na Rescue disketi, vaš novi kernel sljedeće mogućnosti mora imati ugrađene, a ne u modulima:

Svoj novi kernel kopirajte u datoteku linux na Rescue disketi i zatim pokrenite skriptu rdev.sh koja se nalazi na disketi.

Također možete zamijeniti datoteku modules.tgz na Driver disketi. Ta datoteka jednostavno sadrži gzipom sažetu tar arhivu /lib/modules/kernel-ver; pripremite je iz roota datotečnog sustava tako da svi početni direktoriji također budu u njoj.


9.5 Diskete osnovnog sustava

Diskete osnovnog sustava sadrže 512-bajtno zaglavlje i dio gzipom sažete tar arhive. Ako maknete zaglavlja i zatim spojite sadržaje disketa osnovnog sustava, rezultat bi trebao biti sažeta tar arhiva. Ona sadrži osnovni sustav koji će se instalirati na vaš tvrdi disk. Nakon što se ova arhiva instalira, morate proći kroz korak ``Konfiguracija osnovnog sustava'' u instalacijskom sustavu, te druge korake za konfiguriranje mreže i instaliranje operativnog sustava te modula prije nego sustav postane moguće koristiti.


[ natrag ] [ Sažetak ] [ Obavijest o autorskim pravima ] [ Sadržaj ] [ dalje ]
Instaliranje Debian GNU/Linuxa 2.1 za SPARC arhitekturu
verzija 2.1.11, 28. 8. 1999.
Bruce Perens
Sven Rudolph
Igor Grobman
James Treacy
Adam Di Carlo