Megjegyzés: Az eredeti oldalt a legutóbbi fordítás óta módosították.

Debian GNU/Linux 2.2 („potato”) verzió

A Debian GNU/Linux 2.2 (Potato) kiadásának dátuma: 2001. november 5.. A Debian 2.2 legutóbbi részkiadása a 2.2r7, a kiadás dátuma 2002. július 13..

A Debian GNU/Linux 2.2-s verzióját felváltotta a Debian GNU/Linux 3.0 ("woody"). 2003. június 30. óta nem készülnek hozzá biztonsági frissítések. Tekintsd meg a biztonsági csapat felmérésének eredményét.

A Verzióinformációk oldalán és a hivatalos sajtóközleményekben nyomon követheted a főbb változásokat.

A Debian GNU/Linux 2.2-t Joel "Espy" Klecker Debian-fejlesztő emlékének ajánljuk, aki - anélkül, hogy a projektben résztvevők többsége tudott volna róla - fekvőbeteg volt, és úgynevezett Duchenne-izomsorvadásban szenvedett. Csak most vált számunkra nyilvánvalóvá irántunk való odaadása és barátsága. Ezért nagyrabecsülésünk jeléül és példamutató életpályájának emlékére neki ajánljuk a Debian GNU/Linux eme verzióját.

A Debian GNU/Linux 2.2 interneten és a CD-terjesztőktől szerezhető be, a bővebb információkért lásd a Disztribúció oldalt.

Ez a verzió az alábbi architektúrákat támogatja:

Mielőtt telepítenéd a Debiant, olvasd el a Telepítési kézikönyvet. Az architektúrád Telepítési kézikönyve útmutatásokat és linkeket tartalmaz a szükséges fájlokhoz.

Ha APT-et használsz, a potato-csomagok eléréséhez a következő sorokat helyezd el a /etc/apt/sources.list fájlba:

  deb http://archive.debian.org potato main contrib non-free
  deb http://non-us.debian.org/debian-non-US potato/non-US main non-free

Bővebb információkért olvasd el az apt-get(8) és a sources.list(5) kézikönyvoldalakat.

Akaratunk ellenére maradt néhány probléma a potato kiadásban, még ha stable állapotúnak is kiáltottuk ki. Elkészítettük a főbb ismert problémák listáját, de továbbiakat is jelenthetsz nekünk.

Az adatok sértetlenségét a digitális aláírással ellátott Release fájl garantálja. Annak igazolására, hogy a kiadásban megjelent összes fájl valóban a kiadáshoz tartozik, az összes Packages fájl MD5 ellenőrző összegét bemásoltuk a Release fájlba. Az ezen fájlhoz tartozó digitális aláírások a Release.gpg fájlban találhatók, és az ftpmaster kulccsal készültek.

A Release fájl ellenőrzéséhez le kell tölteni a Packagesfájlokat és végrehajtani rájuk a gpg --verify Release.gpg Release parancsot az aláíráshoz használt kulcsok importálása után.

Végül, de nem utolsó sorban, ezeknek az embereknek köszönhetjük a megjelenést.