Pažnja: Originalni dokument je noviji od ovog prijevoda.

Informacije o izdanju Debian GNU/Linuxa 2.2 ('potato')

Debian GNU/Linux 2.2 (također poznat kao Potato) je objavljen 14. kolovoza 2000. Zadnje manje izdanje Debiana 2.2 je 2.2r7, objavljeno 13. srpnja 2002.

Debian GNU/Linux 2.2 je zamijenjen izdanjem Debian GNU/Linux 3.0 ("woody"). Sigurnosne nadogradnje su ne izdaju od 30. lipnja 2003. Molimo pogledajte rezultate ankete sigurnosnog tima za više informacija.

Za informacije o glavnim promjenama u ovom izdanju, molimo pogledajte Napomene izdanja i službenu objavu za tisak.

Debian GNU/Linux 2.2 je posvećen sjećanju na Joela "Espy" Kleckera, Debian razvijatelja, nepoznatog većini Debian Projekta, koji je bio prikovan za krevet i borio se s bolešću zvanom Duchenne-ova mišićna distrofija tijekom većine njegove uključenosti u Debian. Debian Projekt tek sada shvaća opseg njegove posvećenosti, i prijateljstva koje nam je podario. Zato, u znak poštovanja, i u sjećanje na njegov inspirativni život, ovo izdanje Debian GNU/Linuxa je posvećeno njemu.

Debian GNU/Linux 2.2 je dostupan preko Interneta ili od CD prodavača, molimo pogledajte stranicu distribucije za više informacija o dobavljanju Debiana.

Sljedeće arhitekture su podržane u ovom izdanju:

Prije nego li instalirate Debian, molimo pročitajte instalacijski priručnik. Instalacijski priručnik za vašu ciljnu arhitekturu sadrži upute i veze na sve datoteke koje trebate za instalaciju. Možda će vas zanimati i instalacijski vodič za Debian 2.2, on line početnica.

Ako koristite APT, možete koristiti sljedeće retke u vašoj /etc/apt/sources.list datoteci kako bi mogli doći do paketa iz potatoa:

  deb http://archive.debian.org potato main contrib non-free
  deb http://non-us.debian.org/debian-non-US potato/non-US main non-free

Pročitajte apt-get(8) i sources.list(5) manual stranice za više informacija.

Suprotno našim željama, u potato izdanju postoje neki problemi, iako je ono proglašeno kao stable. Napravili smo popis glavnih poznatih problema, a uvijek nam možete i prijaviti druge probleme.

Integritet podataka jamči digitalno potpisana Release datoteka. Kako bi osigurali da sve datoteke u izdanju njemu i pripadaju, MD5 checksumi svih Packages datoteka se kopiraju u Release datoteku. Digitalni potpisi za ovu datoteku su pohranjeni u datoteci Release.gpg, koristeći ovaj ključ: ftpmaster.

Za provjeru Release datoteke trebate prenijeti obje datoteke i pokrenuti gpg --verify Release.gpg Release nakon unošenja ključeva s kojima su potpisane.

Zadnje, no ne i najmanje važno, imamo popis ljudi koji su zaslužni za ovo izdanje.