Huomaa: Alkuperäinen sivu on tätä suomennosta uudempi.

Debian GNU/Linux 2.2 (potato) julkaisutietoja

Debian GNU/Linux 2.2 (lempinimeltään Potato) julkaistiin 14. elokuuta 2000. Viimeisin Debian version 2.2 korjausjulkaisu on 2.2r7 joka julkaistiin 13. heinäkuuta 2002.

Debian GNU/Linux 3.0 ("woody") on korvaamassa Debian GNU/Linux 2.2:n ("potato"). Potaton tietoturvapäivitysten tekeminen on lopetettu 30. kesäkuuta 2003. Katso lisätietoja tietoturvaryhmän tutkimustuloksista.

Tietoa suurista muutoksista tässä julkaisussa on Julkistusmuistiossa ja virallisessa lehdistötiedotteessa.

Debian GNU/Linux 2.2 on omistettu[3] Joel "Espy" Kleckerin muistolle; Joel oli Debian-kehittäjä, joka suurimman osan projektin ihmisten tietämättä oli vuodepotilaana taistellut Duchennen lihasdystrofiana tunnettua tautia vastaan suurimman osan sitä ajasta, jolloin hän toimi Debianissa. Vasta nyt Debian-projekti ymmärtää, kuinka suuri hänen antaumuksensa ja ystävyytensä meitä kohtaan oli. Niinpä kiitollisuuttamme osoittaaksemme, ja hänen inspiroivan elämänsä muistoksi, omistamme tämän Debian-julkaisun hänelle.

Debian GNU/Linux 2.2 on saatavilla Internetistä ja CD-toimittajilta. Kannattaa katsoa jakelu-sivua saadaksesi lisätietoa Debianin hankkimisesta.

Seuraavat arkkitehtuurit ovat tuettuja tässä julkaisussa:

Ennen kuin alat asentamaan Debian GNU/Linuxia lue asennusopas. Asennusopas laitearkkitehtuurillesi sisältää ohjeet ja linkit kaikkiin tiedostoihin, joita tarvitset asennuksessa. Voit olla myöskin kiinnostunut Debian 2.2:n asennusoppaasta, joka on on-line opas.

Jos käytät APT:tä, voit käyttää seuraavia rivejä /etc/apt/sources.list-tiedostossasi hakeaksesi paketteja vakaaseen julkaisuusi.

  deb http://archive.debian.org potato main contrib non-free
  deb http://non-us.debian.org/debian-non-US potato/non-US main non-free

Lue apt-get(8):n ja sources.list(5):n manuaalisivut jos kaipaat lisätietoja.

Vastoin toiveitamme potatossa on kuitenkin joitakin ongelmia, vaikka olemmekin julistaneet sen vakaaksi. Olemme tehneet listan suurimmista tiedetyistä ongelmista, ja voit aina lähettää vikaraportin löytämästäsi viasta.

Tiedon oikeellisuus on varmistettu digitaalisesti allekirjoittamalla Release tiedosto. Varmistaaksesi, että kaikki tiedostot kuuluvat julkaisuun, kaikkien pakettien MD5-tarkistussummat on kopioitu Release tiedostoon. Tämän tiedoston digitaaliset allekirjoitukset löytyvät tiedostosta Release.gpg, käyttämällä tätä avainta ftpmaster.

Varmistaaksesi Release tiedoston oikeellisuuden sinun tulee imuroida kummatkin tiedostot ja ajaa seuraava komento gpg --verify Release.gpg Release, haettuasi avaimet, joilla se on allekirjoitettu.

Viimeiseksi, mutta ei vähäisimmäksi lista ihmisistä jotka ovat mahdollistaneet tämän julkaisun.