Debian “jessie” release-informatie

Debian 8.11 werd uitgebracht op 23 juni 2018. Debian 8.0 werd oorspronkelijk uitgebracht op 26 april 2015. De release bevatte verschillende belangrijke wijzigingen, beschreven in ons persbericht en in de Notities bij de release.

Debian 8 werd vervangen door Debian 9 (stretch). Er worden geen beveiligingsupdates meer uitgebracht sinds 17 juni 2018.

Jessie heeft ook genoten van langetermijnondersteuning (Long Term Support - LTS) tot eind juni 2020. De LTS was beperkt tot i386, amd64, armel en armhf. Raadpleeg voor meer informatie de sectie over LTS op de Wiki van Debian.

Raadpleeg de installatie-informatie-pagina en de Installatiehandleiding over het verkrijgen en installeren van Debian. Zie de instructies in de notities bij de release om van een oudere Debian release op te waarderen.

Ondersteunde architecturen tijdens de langetermijnondersteuning:

Ondersteunde computerarchitecturen bij de initiële release van Jessie:

In tegenstelling tot wat we zouden wensen, kunnen er enkele problemen bestaan in de release, ondanks dat deze stabiel wordt genoemd. We hebben een overzicht van de belangrijkste bekende problemen gemaakt en u kunt ons altijd andere problemen rapporteren.