Debian “buster” release-informatie

Debian 10.13 werd uitgebracht op 10 september 2022. Debian 10.0 werd oorspronkelijk uitgebracht op 6 juli 2019. De release bevatte verschillende ingrijpende wijzigingen, beschreven in ons persbericht en de notities bij de release.

Debian 10 werd vervangen door Debian 11 (bullseye). Er worden geen beveiligingsupdates meer uitgebracht sinds 30 juni 2022.

Buster geniet evenwel van langetermijnondersteuning (Long Term Support - LTS) tot 30 juni 2024. De LTS is beperkt tot i386, amd64, armel, armhf en arm64. Alle andere architecturen worden niet langer ondersteund in buster. Raadpleeg voor meer informatie de sectie over LTS op de Wiki van Debian.

Raadpleeg de installatie-informatie-pagina en de Installatiehandleiding over het verkrijgen en installeren van Debian. Zie de instructies in de notities bij de release om van een oudere Debian release op te waarderen.

De volgende computerarchitecturen worden ondersteund in deze release:

In tegenstelling tot wat we zouden wensen, kunnen er enkele problemen bestaan in de release, ondanks dat deze stabiel wordt genoemd. We hebben een overzicht van de belangrijkste bekende problemen gemaakt en u kunt ons altijd andere problemen rapporteren.

Tot slot, maar niet onbelangrijk, een overzicht van de mensen die deze release mogelijk maakten.