Debian-projekti suree Thiemo Seuferin menetystä

29. joulukuuta 2008

Debian-projekti on menettänyt yhteisönsä aktiivisen jäsenen. Thiemo Seufer menehtyi 26. joulukuuta traagisessa auto-onnettomuudessa.

Thiemo osallistui Debianin kehitykseen monilla eri alueilla. Hän ylläpiti useita paketteja ja oli MIPS-arkkitehtuurien Debian-siirroksen päätukija. Hän oli myös kernel-tiimimme jäsen, sekä myöskin Debian-asenninryhmän jäsen. Hänen toimeliaisuutensa ei rajoittunut pelkästään Debian-projektiin. Thiemo työskenteli myös Linux-ytimen MIPS-siirroksen, qemun MIPS-emuloinnin ja usean muun pienemmän projektin parissa.

Thiemon työpanosta, omistautumista, laajaa teknistä tietämystä sekä kykyään jakaa tämä muiden kanssa tullaan kaipaamaan. Hänen panostustaan ei tulla unohtamaan. Thiemon työn korkealaatuisuus oli omaa luokkaansa.

Kunnioittaakseen hänen omistautumistaan Debianille, projekti päätti omistaa tulevan Debian GNU/Linux 5.0 Lenny -julkaisun Thiemolle.

Hautajaistilaisuus pidetään maanantaina 5. tammikuuta 2009 kello 13.30 Bad Wimpfenin Dominikaanikirkossa. Mikäli haluat ilmaista surunvalittelusi, lähetä viestisi osoitteeseen ths-condolence@linutronix.de . Viestisi välitetään edelleen Thiemon omaisille.

Tietoja Debianista

Debian-projekti on organisaatio vapaiden ohjelmistojen kehittäjille, jotka vapaaehtoisesti käyttävät aikaansa ja ponnistelevat tuottaakseen täysin vapaan käyttöjärjestelmän, Debian GNU/Linuxin.

Yhteystiedot

Tarkempia tietoja löydät Debianin www-sivustolta osoitteesta https://www.debian.org/ tai lähettämällä sähköpostia (englanniksi) osoitteeseen <press@debian.org>.