Debian på cd

Hämta Debian-cd-avbildningar via BitTorrent

BitTorrent är ett icke-hierarkiskt filhämntningssystem optimerat för stora mängder hämtar. Det belastar vårt nätverk minimalt, då BitTorrentklienter sänder små delar av filer till andra medan de hämtar och därmed sprider belastningen över nätverket, vilket gör det möjligt att hämta filerna riktigt snabbt.

Den första cd:n/dvd:n innehåller alla filer som behövs för att installera ett vanligt Debiansystem.
För att undvika onödiga hämtningar bör du inte hämta de andra cd-/dvd-avbildningsfilerna såvida du inte vet att du behöver paket från dem.

Du behöver en BitTorrentklient för att hämta Debian-cd:arna på det här sättet. I Debiandistributionen finns verktygen aria2, transmission och KTorrent. Stöd för andra operativsystem finns i qBittorrent och BitTorrent.

Officiella torrenter för den stabila utgåvan

Se till att läsa dokumentationen innan du installerar. Om du bara tänker läsa ett dokument innan du installerar, se vår installationshjälp, en snabb genomgång av installationsprocessen. Dessutom finns följande nyttiga dokumentation:

Om du har möjlighet ber vi dig låta din klient fortsätta köra när hämtningen är färdig så att du hjälper andra att hämta avbildningarna snabbare!