Debian på cd

Hentning af Debians cd-aftryk vha. BitTorrent

Bemærk: Originalen er nyere end denne oversættelse.

BitTorrent er et "peer to peer"-downloadsystem optimeret til store antal hentninger. Det belaster serverne minimalt, fordi BitTorrent-klienter uploader dele af filer til andre, mens de downloader, hvilket spreder belastningen over netværket og gør det muligt at hente filerne lynhurtigt.

Den første cd-/dvd-skive indeholder alle filer, som er nødvendige for at installere et standard-Debian-system.
For at undgå at hente unødvendige data, hent ikke andre cd- eller dvd-aftryk, med mindre du ved, at du skal bruge pakker på dem.

For at hente Debians cd-/dvd-aftryk på denne måde, skal du bruge en BitTorrent-klient. I Debians distribution er sådanne blandt andre BitTornado, KTorrent og de oprindelige BitTorrent-værktøjer. Andre styresystemer er understøttet af BitTornado og BitTorrent.

Officielle torrents til udgaven stable

Sørg for at have kigget i dokumentationen før du installerer. Læser du kun ét dokument før installeringen, så læs vores Installation Howto, en hurtig gennemgang af installeringsprocessen. Anden nyttig dokumentation er:

Hvis du har mulighed for det, så lad venligst din klient køre efter du er færdig med et downloade, for at hjælpe andre med at hente aftrykkene hurtigere!

Hvis noget af hardwaren i dit system kræver at ikke-fri firmware skal indlæses sammen med enhedsdriveren, kan du anvende en tarball med almindelige firmwarepakker eller hente et uofficielt aftryk, som indehodler denne ikke-frie firmware. Vejledning i hvordan en tarball anvendes og generelle oplysninger om indlæsning af firmware under en installering, finder man i Installation Guide.

uofficielle installeringsaftryk til udgaven stable med medfølgende firmware